Sevinç Tekstil 20 yıla aşkın sürede Denizli’de üretimine devam ettirmektedir. Sevinç Tekstil bir aile şirketi olup 2003 Yılında Sevko ismini verdikleri ikinci bir şirketle 16 yıldır istikrarlı bir şekilde büyümesine devam etmiştir. Son olarak da Sevinç Tekstil ve Sevko tekstil Birleşerek Sevinç Tekstil Konfeksiyon San. ve Paz. Ltd Şti. adı altında güçlerine güç katmıştır.

Şirketimiz temel amacı kalite ve istikrar olmak üzere ham bez ( Pike, Rips, Saten, Gabardin, Panama vb.) ve otel havlusu üzerinde müşterilerden gelen talep doğrultusunda mamul ve yarı mamul olarak üretim yapmaktadır.

Sevinç Tekstil olarak amaç, müşterilere en iyi hizmeti vermektir. Yılların verdiği tecrübe ile müşterilerinin memnuniyetini hep üst seviyede tutmaktayız.

Sevinç Tekstil; Türk sektörünün en önemli yapı taşlarından birisi olan tekstil sektöründe kaliteli ve yenilikçi anlayışıyla hep öncü olmuştur. Finansal güce sahip, güvenilir bir firma olmaktan gurur duyuyoruz.

MİSYONUMUZ;

Size yenilikler sunmaktır.

VİZYONUMUZ;

İşimizin her alanında yenilikler katmaktır.

HAVLU & KUMAŞ

Sevinç tekstil olarak iplik ve kumaş sektöründede hizmet vermekteyiz.Ürünlerimiz hijyenik ortamda hazırlanmakta olup kesinlikle yan sanayi ürünler kullanılmamaktadır.

Tesisin ilk göz ağrısı olan iplik işletmesi, ring teknolojisi ile donatılmış olup entegrasyonun dokuduğu tüm kumaşların ipliğini üretmektedir. Yüksek kapasiteli iplik işletmemiz, mevcut kapasitesiyle de yetinmeyip, sürekli takip edilen yurt dışı makine fuarlarının sonucunda makine parkını sürekli geliştirmektedir.

Çevre sağlığına önem vermekteyiz ve üretimimizi ona göre düzenlemekteyiz.

İLETİŞİM

SEVİNÇ TEKSTİL KONF. SAN. VE PAZ. LTD. ŞTİ.

Hacı Eyüplü Mah. Üçler Beldesi 3125 Sokak No:23
Denizli / TURKEY

T : 0 (258) 371 4845
T : 0 (258) 371 2617
T : 0 (258) 371 8035
F : 0 (258) 371 6718

M : info@sevinctekstil.com




ÇÖZGÜ İŞLEMİ:

Çözgü işlemi seri çözgü ve konik çözgü olarak iki aşamada yapılmaktadır.

Seri çözgü;

Dokuma aşaması öncesi hazırlık aşamasıdır. Telli iplikler tarafından ayrılarak, makine sarım alanından gerilimler vasıtası ile levente aktarılmaktadır. Seri çözgü makinesi kafası hidrolik oransal kontrollü veya PLC kontrollü olarak dizayn edilmektedir. Dolmaya girerek haşıl üretimi sağlamaktadır.

Konik çözgü:

Makinelerde iplikler silindir üzerinde kalba denilen çözgü grupları halinde sarılmaktadır ve levent üzerine aktarılmaktadır.

Bu sayede konik çözgü olarak iplik üretimi sağlanmış olur.

HAŞIL İŞLEMİ:

İplikler tesislere getirildikten sonra dokuma sürecine girmeden hemen önce mukavemet kazandırmak adına bazı işlemlerden geçmektedir. İplerin kopmasına ve topuklanmasını önlemek için atkı ipliğine buhar verilmektedir. Fazla mukavemete kaldıkları için haşıl işlemi uygulanmaktadır. Bu işlemler kendi himayemiz altında gerçekleştirilmektedir.

Bez dokuma:

Bez dokuma kısaca giyim ve örtü amaçlı yapılan dokumalara denir. Dokuma esnasında kullanılan belli başlı araçlardan bazıları iğ, tarak, mekiktir. Öncelikle bez, şu şekilde elde edilir: Kazan içinde su kaynatılır. Bu suya bir miktar hamur atılır. Hamur, kaynayan suyun etkisiyle eridikten sonra çileler halinde alınarak pamuk ipliği kazana atılır. İpliğin hamuru emmesi beklenir. Daha sonra alınan iplikler kuruması için asılır. Kuruduktan sonra çıkrıkta makara veya bobine sarılan iplikler dokuma için hazır hale gelmiştir. Dokuma kısmına geçilir. Bu elde edilen ürün, tezgâhlara aktı ve çözgü şeklinde gerilir. Eni tezgâha bağlı olarak değişim gösteren bezin, dilenildiği kadar uzunlukta dokuması yapılır. Dilenirse bu bezler, kaynatma esnasında istenilen renge boyanabilir.

Havlu dokuma:

Havlu, kumaşının her iki yüzünde de bukle bukle şekillerde iplikler bulunan özel çözgü iplikleriyle yapılmış çeşitli amaçlar doğrultusunda kullanılan nesnedir. Söz konusu bukleler, oluşumları için gerekli bukle çözgüsü uzunluğunu devirli olarak sağlayan, ayrıca dokuma tezgahına monte edilen çeşitli mekanik düzeneklerle oluşturulur. Bahsi geçen dokumaların üretiminde genel olarak pamuk kullanılmaktadır. Daha sonra ağartma işlemi yapılır ve hemen arkasından havlulara bolca su/sıvı emme yeteneği kazandırılır. İstenirse, bukle iplikleri bir jaker mekaniğiyle kontrol edilerek, değişik renkteki ipliklerin kullanımıyla dokuma üzerinde düzenli ya da düzensiz, amaçlı ya da amaçsız değişik desenler oluşturulabilir. Havlu çeşitleri denildiğinde ise akla banyo havlusu, el-yüz havlusu, sahil havlusu, yer havlusu gibi değişik amaçlı havlu çeşitleri gelir.

Nakış:

Havluların üzerine otel isimleri veya logo tasarımı gibi çeşitli nakış işlemelerini gelişmiş makine parkuru ve köklü personelimiz ile en iyi şekilde sizlere sunuyoruz. Nakış konusunda son teknolojiyi yakından takip ederek memnuniyetinizi maksimum seviyede tutuyoruz. Birinci sınıf kalitede uzun ömürlü nakışlar sizleri bekliyor.